Esta's Blauw/Oranje - 9 tot 10 jaar

De Esta's Blauw en Oranje zijn leuke scoutinggroepen voor jongens en meisjes van 9 en 10 jaar. Je  beleeft er iedere vrijdag weer een leuke avond. Met spelen in het park of rondom het Scoutinggebouw wordt gewerkt aan de sociale vaardigheden en de omgang met elkaar. Daarnaast komen tijdens deze vrijdagavonden ook meerdere scoutingtechnieken naar voren. Denk hierbij aan het maken van vuur zonder lucifers of aansteker, je eigen eten koken, of samen de weg door het bos vinden met een kompas of GPS.

Blauw of oranje?

Door het enorme succes en het grote aantal leden, is de Estagroep in deze leeftijdscategorie in twee groepen gesplitst: Esta's Blauw en Esta's Oranje. Deze groepen hebben andere leidingteams, maar zijn doen verder dezelfde activiteiten, draaien op hetzelfde tijdstip en gaan over het algemeen ook samen op kamp.

Ieder jaar gaan de Esta's Blauw/Oranje samen met de Esta's 1, in de maanden maart of april een weekend weg. Tijdens dit weekend logeren de Esta's in een scoutinggebouw in de omgeving van De Lier.

Als afsluiting van het scoutingjaar gaan de Esta's ieder jaar in de eerste week van de zomervakantie op kamp. Tijdens deze week worden er zeven nachtjes gelogeerd in een scoutinggebouw verder in Nederland.

De Esta's Blauw/Oranje hebben elke vrijdagavond opkomst van 18:30 tot 20:00 uur.

E-mailadres: estas2@scoutingdelier.nl

Kom gezellig eens kijken! De eerste 3 opkomsten zijn gratis en geheel vrijblijvend. Je zult snel zien of scouting iets voor jouw/uw kind is! Dus kom gerust een keer langs op vrijdagavond.

Leiding